Julgåva fylld med godsaker
Julklappskortet där den anställda själv väljer gåvan
Värmande fleecetröja som julgåva

Julgåvor – Till anställda & Kunder

Julgåvor till anställda och kunder är perfekta för att visa uppskattning. Det är kombinationen av dessa, ihop med leverantörer som gör din verksamhet till vad den faktiskt är. Det finns många olika vägar att gå, samt en del regler att tänka på och förhålla sig till.

Att Välja Rätt Julklapp

Det är svårt att hitta en produkt som passar alla. En julklapp är i grunden en gest som visar uppskattning, stärker relationer och skapar en varm atmosfär under julen. Vad gör ni för något på företaget? Finns det något gemensamt intresse som de anställda delar?

Julklappskortet & Presentkort

Julklappskortet är en julgåva som ofta är mycket uppskattad hos mottagaren. Givaren väljer mellan olika valörer som korten laddas med, och sedan kan de som mottagit kortet själva välja vilken eller vilka produkter den önskar. Utbudet på produkter är idag bättre än någonsin tidigare och du kan själv spana in det här.

Presentkort ger också mottagaren möjligheten att själv välja vilken gåva den vill ha. Det finns olika presentkort där också möjligheten finns att mottagaren själv kan välja en dyrare gåva och skjuta till överstående belopp. Ett exempel på detta kan du se här.

Olika Teman

Har ni på företaget något gemensamt intresse eller något tema ni fokuserar på? Det kan vara motion och rörelse, friluftsliv, matlagning, inredning, resande och mycket mer. Ni sitter själva på denna information och vi hjälper er att omsätta den informationen till en julklapp.

Ätbar Julklapp

Till dig som har svårt att se att en specifik julklapp passar alla på ditt företag, och inte heller tycker att julklappskortet eller ett presentkort är vägen att gå, så har vi något ytterligare som passar utmärkt som gåva till julen. Vi har flertalet färdiga set som är komponerade av experter, eller så kan du sätta ihop ditt eget. Godis, chark, olivoljor, pasta, glögg och mycket mer. Spana in olika produkter här.

Regler Kring Julgåvor

Det finns regler att förhålla sig till och veta om när det kommer till att ge bort julklappar till anställda och kunder. Det är mera frikostigt vad du får ge till personal kontra kunder. Olika belopp och vad som är skattefritt varierar över tid och nedan är vad som gäller för 2023.

Julklappar Till Personal

  • Kostnaden för julklappar till anställda är avdragsgill upp till 500 kronor inklusive moms. I den summan räknas inte fraktkostnader eller administrativa kostnader in. En gåva av högre värde blir skattepliktig från första kronan.
  • Gåvan måste ges till alla anställda eller en större del av anställda för att reglerna om skattefrihet ska gälla.
  • Även du som är ensam anställd i ett aktiebolag får ta emot en skattefri gåva. I en enskild firma får du inte göra avdrag för kostnader om du ger dig själv en julgåva.
  • Läs mer vad som gäller hos skatteverket här

Julklappar Till Kunder

Representationsgåvor som ges vid exempelvis jul eller personliga högtidsdagar räknas inte som avdragsgilla enligt skatteverket. Företaget kan dock få avdrag för enklare reklamgåvor av mindre värde till kunder. Då ska det också handla om gåvor som har direkt anknytning till företagets verksamhet eller handla om enklare presentartiklar.

Exempel på detta kan vara almanackor eller pennor med företagets logotyp på. Enligt skatteverket är beloppsgränsen för reklamgåvor 300 kronor inklusive moms. Du kan läsa mer om representationsgåvor här.


Behöver du hjälp med julgåvor?

Kontakta oss så ger vi dig en kostnadsfri offert på julklappar. Vi vill att du ska känna dig trygg och säker genom hela processen.

Kontakta oss